+31646251023 info@italia4u.nl
Selecteer een pagina

Droomt u van een huis in Italië? Maar heeft u geen idee waar u moet beginnen om deze droom te verwezenlijken? Hoe koopt u een woning in Italië? Hoe regelt u de financiering? Welke bank zou u kunnen benaderen? Hoe regelt u een verbouwing in een ander land waar u nog niet woont? Hoe vindt u een goede aannemer?

Drie jaar geleden kocht een van onze teamleden zijn eerste huis in Italië waarbij tegen alle denkbare problemen aanliep. Allereerst het verschil in mentaliteit/werkwijze tussen een Nederlandse en een Italiaanse makelaar, Makelaars in Italië zijn zowel de aankopende als de verkopende makelaar en hebben hierdoor “een conflict of interest”. Ook al wil je geen aankopende makelaar, u betaalt toch courtage. Het regelen van een financiering bij een bank en het openen van een bankrekening is zeer complex. U krijgt te maken met de Italiaanse bureaucratie, zowel in denkwijze als systemen loopt de tijd hier twintig jaar achter. Tevens kunt u te maken krijg met onbetrouwbare adviseurs en echte Italiaanse corruptie. Als u een huis koopt in Italië, wordt u belastingplichtig. Als u niet in Italië woont, kunt u geen auto op uw naam zetten.

ITALIA4U kan u helpen met al deze vragen. Wij bieden u al als potentiële koper van een woning in Italië professionele begeleiding. Wij hebben ervaring in de aankoop, financiering en verbouwing van een woning. Maar wij kunnen u ook helpen met de fiscale internationale,-, de juridische,- en de financiële aspecten die om de hoek komen kijken als u uw droomwoning of een “rustico” in Italië wenst te kopen.

U kunt gewoon in het Nederlands communiceren en ontvangt ook de offerte en contracten in het Nederlands. Bij het kopen van een woning in ITALIA krijgt u normaal gesproken te maken met extra kosten die voor uw eigen rekening komen. Vaak moeten er een lokale advocaat en notaris ingeschakeld worden. Aktes e.d. moeten meestal tweetalig worden opgemaakt. Met ITALIA4U.NL hoeft u niet meer een advocaat of belasting adviseur in te schakelen omdat ITALIA4U.NL onder meer een advocaat en een NOB erkende internationale belastingspecialist heeft die u begeleidt bij de koop. Dat bespaart uw kosten èn tijd.

ITALIA4U.NL werkt samen met Italiaanse notarissen en zogenoemde “geometra’s”. Een “geometra” is een typisch Italiaans beroep dat men in geen enkel van de andere Europese landen terugvindt. Een geometra is een soort architect en een ingenieur. Een geometra heeft u nodig bij de aankoop van een woning. Nog vooraleer men een bod doet om een woning aan te kopen in Italië wordt een geometra ingeschakeld om na te gaan of de woning reglementair is ingeschreven op het kadaster, of er geen bouwmisdrijven gebeurd zijn. Ook voor het indienen en opstellen van bouwprojecten (alsmede vergunningen)bij de gemeente is een geometra nodig.

Indien u een financiering wenst vanuit ITALIA dan kan ITALIA4U.NL u daarbij ook begeleiden omdat wij eveneens contacten met Italiaanse banken hebben.

Wenst u een afspraak? Mail naar info@italia4u.nl of tel: 06-46251023